Apa sărată și nămolul sapropelic din Lacul Ursu pot fi unele dintre cele mai importante resurse pentru sănătatea fiecăruia dintre noi. Pe toate le găsești la Sovata. Proprietățile complexe ale acestora permit tratarea și ameliorarea mai multor afecțiuni.

Afecțiunile de natură ginecologică, problemele organelor genitale de ordin inflamator, sterilitate primară și secundară, disfuncțiile menstruale sau ovariene se pot tratata cu succes folosind nămolul terapeutic și apa sărată.

„Tratamentele ginecologice se realizează în cure cu o durată optimă de 10 zile.” recomandă Dr. George Stefan Vasilescu, medic primar obstetrică-ginecologie, specializat în infertilitate de cuplu în cadrul Danubius Health Spa Resort.

Afecțiunile articulare. Nămolul sapropelic are efect intens antiinflamator și de diminuare a durerilor, atât imediat, cât și pe termen de 3-6 luni post tratament. Este intens mineralizant și bogat în sulfură de fier coloidală. Formula sa este una unică, deoarece la baza formării lui se găsesc flora, fauna și microfauna dezvoltate foarte bine datorită apei calde a lacului.

Psoriazisul. Cura de tratament pentru această boală se focusează pe băi în cadă cu apă sărată extrasă din Lacul Ursu și împachetări totale sau parțiale cu nămol. Acestora li se adaugă ședințe de gimnastică, precum și accesul în zona spa la bazinele cu apă dulce și sărată, piscină, jacuzzi, baie Kneipp, saună finlandeză, cu aburi, infrasaună sau aromasaună.

 

Sursa foto: andrailias.ro