Casa Băniei, Parcul Romanescu și Muzeul de Artă sunt recomandările noastre, dacă aveți drum prin Bănie. Iată motivele pentru care ar trebui să ajungeți aici, măcar o dată-n viață!

Parcul Romanescu

Al treilea parc natural ca mărime din estul Europei (se întinde pe o suprafață de 90 hectare) Parcul Romanescu găzduiește azi plantații ornamentale, un hipodrom și un lac, un amfiteatru, dar și câteva restaurante. Construcția parcului a început prin anii 1897 și a fost inaugurată în 1903, chiar în prezența Regelui Carol. Edouard Redont a fost cel care a dus proiectul viitorului Parc Romanescu la Expoziția Internațională de la Paris, unde a primit Media de Aur, în 1900. Realizat în stil romantic, parcul este un punct de atracție care merită vizitat de orice locuitor al acestei țări.

Casa Băniei

Casa Băniei este cea mai veche construcție civilă din Craiova, secția Muzeului Olteniei care adăpostește colecția de etnografie datează de la sfârșitul secolului al XV-lea. Cu un trecut tumultos și incendiată de multe ori, clădirea adăpostește colecții permanente și temporare de artă tradițională care merită explorată îndeaproape. Așadar, dacă aveți drum prin Oltenia, puneți pe lista de vizitat și Casa Băniei!

Muzeul de Artă

Construit după planurile lui Paul Gottereau, palatul în stil baroc a fost proprietatea lui Jean Mihail, un membru al înaltei societăți, de la acea vreme. Clădirea este celebră pentru că aici a fost găzduit guvernul polonez în refugiu și tot aici au avut loc tratativele în urma cărora s-a cedat Cadrilaterul. În zilele noastre, Cabinetul Brâncuși adăpostește șapte lucrări, iar muzeul deține și o colecție semnată Ion Țuculescu.