Vremea rece a venit, iar noi trebuie să ne pregătim organismul pentru lunile ce urmează. Iată câteva rețete cu miere, perfecte pentru imunitate!

Cătină, propolis și miere

Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 grame sirop de cătină, 500 grame miere, 100 grame polen și 50 grame tinctură de propolis.

Mod de preparare: Se amestecă bine toate ingredientele într-un borcan mare, se închide ermetic și se păstrează în cămară sau la frigider. Toate ingredientele trebuie să se îmbine perfect, așa că trebuie lăsat amestecul la macerat cam 24 de ore.

Recomandare: Se ia câte o linguriță, de 3 ori pe zi, din toamnă până în primăvară. Pentru copiii de peste 2 ani se recomandă o cură de 10 zile, cu 1-2 lingurițe luate dimineața pe stomacul gol. Se poate relua după o pauză de 10 zile.

Miere, lămâie și ghimbir

Pentru această rețetă aveți nevoie de: miere, ghimbir și trei lămâi.

Mod de preparare: Se taie ghimbirul în bucăți și se dă prin răzătoarea cu zimți normali. Se lasă deoparte și se taie lămâile în două, pe urmă pe lung în fâșii subțiri (cam 4-5 bucăți). Apoi aceste felii se taie la rândul lor în bucăți mici. Bucățile de lămâi se pun într-un borcan care se poate închide ermetic cu capac. Lămâile se macerează în blender și peste ele se adaugă ghimbirul. Se amestecă bine cu o linguriță, iar peste se adaugă miere și se amestecă (adaugă mai multă, nu doar 2-3 lingurițe).

Recomandare: Se servește câte o linguriță într-un pahar de ceai amestecând bine, sau se poate lua și ca atare.

Miere cu propolis

Este combinația perfectă pentru imunitate și aveți nevoie doar de: 100 grame miere de salcâm și 30 grame propolis măcinat.

Mod de preparare: Se amestecă cele două produse și ia câte o linguriță în fiecare zi, vreme de cel puțin zece zile.