Primăvara este anotimpul perfect să ne hrănim organismul cu multe fructe și legume. Broccoli, usturoiul, fasolea verde, urzicile sau spanacul nu fac altceva decât ne întărească fiecare celulă din corp. Iată câteva rețete de încercat la tine în bucătărie!

Supă cremă de legume verzi

Pentru această supă, aveți nevoie de multe legume verzi. Ingrediente: 100 g frunze de baby spanac , 150 g sparanghel tăiat în bucăți de 1 cm, 150 g mazăre verde, 150 g fasole verde, tocată, 1,5 litri stoc de legume, 1 dovlecel tocat, 1 buchet de broccoli tocat, 1 băț de țelină tocat, 2 căței de usturoi tocați mărunți și ei, 1 ceapă tocată și 60 ml ulei de măsline.

Mod de preparare: Mai întâi, se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare și se călesc ceapa, usturoiul și telina până prind o culoare aurie. Se adaugă apoi  dovlecelul și broccoli și mai gătesc timp de 5 minute. Se pune stockul de legume și se pune totul la fiert încă 5 minute, după care se adaugă fasolea verde, mazarea, sparanghelul și spanacul și se lasă să fiarbă încă 5 minute. (Sursa: www.juicemaster.com)

 

Spanac cremos

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că spanacul are nenumărate beneficii pentru sănătate. Iată de ce trebuie să încerci această rețetă!

Ingrediente: spanac, sare,  450-500 ml lapte, 1/2 linguriță piper alb, 90 g parmezan gratinat, 3-4 linguri făină albă, 1 ceapă tăiată, 2 căței de usturoi tocați mărunt, 3-4 linguri unt sărat și 500g baby spanac

Mod de preparare: Se pune spanacul într-o oală cu apă care fierbe, pentru doar un minut, apoi se pune în apă rece ca să nu se gătească în continuare. Se stoarce bine spanacul de apă și se mărunțește cu un cutit sau în robotul de bucătărie. Se topeste untul într-o tigaie încăpătoare, la foc mediu, în care se adaugă usturoiul și ceapa și se sotează până se înmoaie, cca 4 minute. Se adaugă făina ca să se facă o pastă. Se mai lasă apoi 1 minut pe foc, după care adaugă laptele, apoi parmezanul, se amestecă, se adaugă spanacul, piperul alb și sarea și se mai lasă 1-2 minute pe foc. Se servește fierbinte.

Salată Tabbouleh

Aveți nevoie de următoarele ingrediente: o legătură de patrunjel, o ceapă roșie, câteva frunze de mentă proaspătă, 2 rosii, 2 linguri de couscous; suc de lămâie, 6 linguri de apă fierbinte, 2 linguri de ulei de măsline, sare și piper.

Mod de preparare: Mai întâi, se spală pătrunjelul și menta și se lasă bine la scurs, apoi se toacă mărunt și se așează într-un bol. Într-un alt vas se amestecă couscous-ul cu sare și piper, apoi se acoperă compoziția cu apă fierbinte. Se pune un capac deasupra bolului și se lasă acoperit timp de 10 minute. Se taie ceapa și roșiile în cuburi mici. Se amestecă couscous-ul cu pătrunjelul, menta, roșiile și ceapa. Se stropește couscous-ul cu zeamă de lămâie și ulei de măsline, și se asezonează cu sare și piper. (Sursa: www.divahair.ro)