3 sate din România care merită vizitate

0
3155

Țara noastră ascunde comori nemăsurate, peisaje superbe, bucate pline de savoare, oameni primitori, tradiții încă bine păstrate. Printre toate, și câteva sate, adevărate bijuterii istorice, locuri în care tradițiile încă mai dau farmecul cuvenit.

Localitatea Bazna din Sibiu

Bazna este renumită pentru apa minerală cu proprietăți terapeutice, dar și pentru Biserica Fortificată. Aceasta are aspectul unei construcţii specific goticului târziu translivănean din primul sfert al secolului al XVI-lea. Așadar, turiştii care ajung aici pot îmbina cu succes turismul de sănătate cu cel cultural, de la bisericile fortificate din zonă, la frumusețea și farmecul Sighişoarei.

Mai mult, apa minerală sărată de la Bazna este renumită pentru proprietăţile sale terapeutice, fiind recomandată în celor care suferă de multiple afecţiuni.

(Sursa foto: http://www.monitoruldemedias.ro)
Satul Breb

În micul sătuc Breb, de lângă Ocna Şugatag, acoperişurile colorate ale caselor se zăresc semeț din verdele pădurii. Așezat la poalelele versantului nordic al Munților Gutâi, la 27 km de Sighetul Marmației, satul cuprinde teritorii care în epoca medievală făceau parte din cnezatul Marei. Aici se găsesc câteva monumente istorice importante precum Biserica de lemn Sf. Arhangheli (1531), Ansambrulul Bisericii, cimitirul și portița. Toate au transformat acest mic sat într-o importantă atracție turistică, în ultimii ani.

(Sursa foto: www.commons.wikimedia.org)

Satul Ciocănești din Suceava

Despre satul Ciocăneşti din Suceava se poate spune că este o adevărată bijuterie a zonei. Primul lucru care îţi atrage atenția sunt motivele naţionale sculptate pe faţadele caselor. Pe lângă cele două Biserici şi două Schituri Ortodoxe ale comunei, mai există Mănăstirea Sfântul Ştefan cel Mare şi stâna turistică Arseniuc. Așa că, turiștii au ce vizita! Nu puteţi rata nici Muzeul Ouălor Încondeiate, Casa Muzeu Ţăran Leontina sau Muzeul Motivelor Naţionale.

(Sursa foto: http://subversiv.info)