România are multe locuri despre care se spune că au puteri miraculoase, locuri  în care oamenii care suferă de anumite boli își găsesc leac, vindecare pentru orice. Peștera Muierii, Crucea de la Coslogeni, Mănăstirea armenească de la Hagigar sau Izvorul tămăduitor de la Izbuc sunt doar câteva dintre ele.

Crucea de la Coslogeni

Mulți bolnavi și-au găsit vindecarea la Schitul Crucii de la Coslogeni. Cei ce nu puteau vorbi au primit grai, iar orbii şi-au recăpătat vederea. În timp, Sfânta Cruce a crescut în înălţime şi, numai Dumnezeu ştie cum, la zi de Sărbătoare mare, Crucea se umple de mir.

Mănăstirea armenească de la Hagigadar

Puţină lume ştie că în România există o singură mănăstire armenească şi aceea se află în apropierea oraşului Suceava, la Hagigadar. I se mai spune și Biserica dorințelor, pentru că aici multe dorințe se împlinesc, iar pentru aceasta trebuie să urci dealul mănăstirii în genunchi, să înconjori biserica de trei ori, apoi să mergi la preot pentru a-ţi citi rugăciunile.

Izvorul tămăduitor de la Izbuc

În judeţul Bihor, la Mănăstirea Izbuc, sălăşluieşte un izvor cu apă tămăduitoare, care izvorăşte chiar în incinta lăcaşului. Curge intermitent şi se transformă în leac vindecător în Vinerea Luminată. Oricât de gravă ar fi suferinţa cuiva, se spune că la Izbuc îşi găseşte alinarea.

Peştera Muierilor

Unul dintre cele mai fascinante monumente ale naturii de pe teritoriul ţării noastre este Peștera Muierilor. Situată în comuna Baia de Fier din judeţul Gorj, scobită de vreme în interiorul muntelui de calcar de lângă râul Galbenul, Peștera ar fi un loc magic. Se spune că în interiorul ei, femeile ce nu pot avea copii capătă darul procreerii. Astmul, diabetul, reumatismul, depresia, insomnia, dereglările hormonale dispar ca prin minune după câteva ore petrecute în Peştera Muierilor.