I se spune românca de 10 și toată lumea a auzit de Nadia Comăneci. Nadia este o legendă vie, fiind prima sportivă din istoria gimnasticii care a obținut nota maximă. Astăzi, trecem în revistă câteva lucruri mai puțin știute despre campioana noastră.

A fost în pericol să fie răpită, în urmă cu aproape 40 de ani. Înaintea Campionatelor Mondiale de la Fort Worth, din 1979, organizatorii au cerut protecţie sporită în jurul delegaţiei României, deoarece existau informaţii privind o posibilă răpire a Nadiei.

A primit propunerea de a fi actriță. În 1977, o televiziune americană i-a propus Nadiei rolul principal într-un film în care ea urma să interpreteze rolul unei eroine din poveştile pentru copii. La acea vreme, partidul nu a fost de acord cu acest lucru.

Nadia a fost botezată după eroina unui film sovietic. Impresionaţi de eroismul acestei Nadia, părinţii campioanei au decis să o boteze aşa pe fiica lor.

Nadia a avut întotdeauna un Motto: Nu te ruga pentru o viață ușoară! Roagă-te să fii o persoană puternică!

În vizită la Diana Ross. În 1981, Nadia şi celelalte gimnaste au participat la o serie de demonstraţii în SUA. După demonstraţia din New York, Nadia şi Nicolae Vieru s-au întâlnit cu Ilie Năstase, care i-a dus în vizită la apartamentul iubitei sale de atunci, interpreta Diana Ross. (Sursa: click.ro)