Țara noastră are un potențial atât de mare că trebuie să vină unii și alții din afară să ne spună și să ne arate cât de mult valorează ea. Într-un top realizat de                              site-ul truenomads.com, România ascunde câteva lucruri interesante cu care fiecare român ar trebui să se mândrească! Iată câteva dintre ele!

 

Puțini români știu faptul că în Brașov se găsește cea mai mare biserică în stil gotic dintre Viena, Austria și Istanbul, Turcia: Biserica Neagră. Construcția ei a durat aproape 100 de ani.

Canalul Dunăre-Marea Neagră din Dobrogea este pe locul trei în ceea ce privește lungimea unei căi de navigație create de mâna omului, după Canalul Suez și Canalul Panama, subliniază aceeași sursă.

Castelul Peleș a fost primul castel din Europa care a fost în întregime luminat cu curent electric. Energia electrică era produsă de instalația proprie a castelului.

Trebuie să mai știți că cea mai înaltă biserică de lemn din lume și a doua structură de lemn din Europa este Mănăstirea Peri din localitatea Săpânța, Maramureș. Are o cruce înaltă de 7 metri care cântărește 455 de kilograme în vârful bisericii care are o înălțime de 78 de metri.

Statuia Regelui Decebal, sculptată într-o stâncă de la Cazanele Dunării, este cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa, având 55 de metri înălțime. Ea are cu doar șase metri mai puțin decât Statuia Libertății, cu opt mai mult decât monumentul lui Christos din Rio de Janeiro, dar cu aproximativ 10 peste înălțimea legendarului Colos din Rhodos!

Palatul Parlamentului din capitală este a doua cea mai mare clădire din lume, după Pentagon (Statele Unite).