Constantin Brâncuși este unul dintre cei mai talentați sculptori români, lucrările sale fiind foarte apreciate peste tot în lume. Prin obârșia sa țărănească, sculptorul și-a aflat rădăcinile adânci ale operei sale în tradițiile populare românești. Brâncuși a relevat lumii occidentale dimensiunea sacră a realității sale și mai mult decât atât… Iată câteva lucruri foarte puțin cunoscute publicului larg despre Brâncuși al nostru!

Coloana infinitului, opera sa de artă din Târgu Jiu, este socotită una din realizările sculpturale majore ale secolului XX, considerată “singura sculptură a timpurilor moderne care poate fi comparată cu marile monumente ale Egiptului sau Greciei. “.

Puțină lume cunoaște faptul că, în primii ani trăiţi la Paris, Brâncuși a trebuit să spele vase în câteva restaurante pariziene. Atunci, a fost singura modalitate a sculptorului pentru a-şi câştiga existenţa.

Constantin Brâncuşi a trăit o poveste de dragoste cu o miliardară americană, pe numele ei Peggy Guggenheim. Se pare că cei doi au conviețuit împreună timp de 20. Marele nostru sculptor o alinta pe Peggy „căpriţa”.

Sculptorul, celebru în toată lumea, a avut o poveste de dragoste cu cântăreața de muzică populară Maria Tănase. Se întâmpla în anii ’30, la Paris. Cei doi s-au îndrăgostit nebuneşte unul de altul, însă geloziile au dus la despărțire. Întreaga poveste a fost confirmată chiar de marea noastră artistă, în 1961, la Târgu Jiu, după o petrecere cu lăutari și multe pahare cu vin, scrie adevărul.ro.

Despre Masa Tăcerii, se spune că aceasta transmite o energie pozitivă celor care se apropie de ea. Se pare că cei care se așează pe unul din cele 12 scaune care o înconjoară simt nevoia de liniște și meditație.

Guvernul români din anii 1950, sub influența sovieticilor, a plănuit să demoleze Coloana Infinitului, considerând-o o sculptură burgheză. Spre norocul nostru, planul n-a fost niciodată dus la bun sfârșit.