Toată lumea a auzit de George Enescu și, sperăm, că măcar o parte dintre din noi îi cunoaște muzica. Iată însă câteva lucruri mai puțin știute despre viața marelui compozitor internațional.

George Enescu s-a născut pe 19 august 1881, în zodia leului, la aceeași dată cu  Coco Chanel.

A început să cânte la vioară la doar 4 ani, iar un an mai târziu susținea deja primul său concert.

S-a perfecționat la Paris, avându-i ca profesori pe Jules Massenet și G. Faure.

Casa memorială de la Liveni este vizitată anual doar de circa 3.000 de curioși să vadă locul unde s-a născut și a copilărit marele nostru compozitor. Acolo se află pianina pe care el a compus prima operă și prima lui vioară.

George Enescu a fost lansat în lumea artei de pianista Elena Bibescu. Ea avea un salon faimos la Paris și acolo s-a întâmplat debutul marelui nostru Enescu.

Soția lui, Maria Tescanu Rosetti, a fost una din doamnele de onoare ale Reginei Maria. Ea a fost căsătorită mai întâi cu prințul Cantacuzino, iar ulterior a făcut o pasiune pentru filozoful Nae Ionescu. Bântuită de remușcări, Maria și-a turnat acid pe față, rămânând desfigurată. Acest aspect nu l-a împiedicat pe George Enescu să o iubească și să se căsătorească cu ea.

Marele nostru compozitor și unul dintre cei mai apreciați în lume a părăsit România în anul 1946.

Viața mea toată am pus-o fără regret în serviciul artei, iar arta mea e pusă la dispoziția lumii întregi, spunea despre sine marele George Enescu.