Ingrediente:
- 1 găină de 1,5 kg
- 1 litru de borș
- 1 ceapă
- 1 legătură mare de leuștean
- 1 legătură mare de lobodă
- 200 g tăiței de casă
- 2 morcovi
Tăiței
- 1 ou
- 2 linguri făină
- apă
- un vârf de sare
Mod de Preparare
- Se face un aluat elastic, se împarte în bucăți mici, se întind cu sucitorul foi subțiri de tăiței, care vor fi apoi fin tăiate. Se lasă să se usuce pentru câteva ore.
- Se curăță găina bine în înterior și se spală sub jet de apă rece.
- Găina se taie bucăți si se pune la fiert timp de 1- 2 ore. Când e aproape fiartă se adaugă morcovii și ceapa tocate mărunt. Se lasă să mai fiarbă 5-10 minute.
- Se adaugă borșul, loboda tăiată și tăițeii, se lasă să fiarbă încă 10 minute.
- Se potrivește de sare, iar la final, se ia de pe foc și se adaugă o mână de leuștean proaspăt.
Se servește cu smântână și ardei iute.
Poftă bună!
Foto: www.aromedepoveste.ro