Roșiile dulci și gustoase pot fi păstrate în cămara noastră mai mult timp, pentru a fi folosite în mâncărurile delicioase, chiar și la iarnă, sub formă de bulion.

Bulionul de roșii este folosit în gastronomia românească de ani buni, așa că acum este momentul să-l pregătești chiar tu! Iată rețeta!

Ingrediente: 4 kg roșii bine coapte, 4 frunze de dafin, 1 lingură sare și 1 lingură de zahăr.

Mod de preparare: Ai de ales, fie să fierbi roșiile, să le decojești și să le tai mărunt, eliminând sau nu semințele, după cum preferă fiecare. Sau, dacă ai un robot de bucătărie sau un blender, taie roșiile cubulețe și pasează-le, apoi strecoară pasta printr-o sită fină, pentru a reține semințele și cojile.

Această pastă se pune la fiert cu 500 ml de apă, sarea și foile de dafin. După ce dă în clocot, se lasă la fiert la foc mic pentru 2-3 ore, amestecând cu o lingură de lemn, mai întâi la fiecare 30 de minute, apoi spre final, când își reduce considerabil volumul, la fiecare 10 minute.

Atenție mare, să nu se lipească sau să se ardă bulionul! Când a scăzut considerabil și și-a schimbat un pic culoarea, bulionul este gata. El poate fi pus în borcane sterilizate anterior și lăsa-te la răcit cu gura în jos.