Data de 30 septembrie este una specială pentru Principele Nicolae și soția sa, Alina-Maria Binder. Cei doi tineri vor trăi emoțiile ceremoniei de căsătorie în Biserica Sfântul Ilie din Sinaia.

Așadar, la început de toamnă, orașul Sinaia se va transforma într-un tărâm de poveste, unde vor ajunge prinți, prințese, conți și contese din toată Europa. Nicolae al României și logodnica sa, Alina Binder, își vor uni destinele în micuțul oraș regal, de la poalele munților, într-un loc plin de încărcătură spirituală.

Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills, folosindu-şi numele de Nicolae al României, a anunţat pe contul său de socializare data cununiei religioase cu soția sa.

“Nicolae al României şi Alina-Maria Binder sunt încântaţi să anunţe oficierea cununiei religioase la Biserica Sfântul Ilie din Sinaia, în data de 30 septembrie 2018. Cununia religioasă va fi urmată de recepţie la care vor participa invitaţi din România şi din străinătate. Mai multe detalii vor fi oferite în apropierea evenimentului”, se arată pe pagina de Facebook a principelui Nicolae al României.

”Sunt legat de acest oraș, deoarece Carol I a venit și a construit aici Domeniul Regal Peleș-Pelișor, iar familia mea a ajutat la dezvoltarea orașului”, a declarat acesta.

Despre Biserica Sfântul Ilie din Sinaia

Aşezată la marginea şoselei care leagă Bucureştiul de Braşov, Biserica “Sfântul Ilie” din Sinaia a fost ridicată între anii 1933-1939, după planurile arhitectului Paul Smărăndescu. Acest lăcaș de cult, construit în stil bizantino-românesc, din piatră cioplită, căptuşită cu cărămidă, adună foarte mulţi credincioşi din toată țara.