Cascada Tamina, unul dintre cele mai frumoase locuri din România

0
2285

Cascada Tamina este un loc unic în țara noastră, un loc unde natura este zugrăvită în culori mai intense decât oriunde altundeva. Aceasta s-a format prin adâncirea unei linii vechi de drenaj şi prin prăbuşirea unei peşteri.

Cascada Tamina, alături de Canionul 7 Scări constituie atracțiile Masivului Piatra Mare. Aflată la o altitudine de 1.100 de metri, Tamina merită descoperită de fiecare dintre noi, fiind alcătuită dintr-o înşiruire de cinci cascade, cea mai mare având 10 metri.

Consiliul Local Săcele a aprobat proiectul de reabilitare a Cascadei Tamina din masivul Piatra Mare și speră ca aici să ajungă peste 50.000 de vizitatori pe an. În proiectul de reabilitare sunt prevăzute poduri suspendate cu lanţuri, realizate din oţel zincat, dar şi o zonă de unde turiştii vor putea admira priveliştea superbă.

Ca să ajungi la cascadă, trebuie să mergi cu trenul în gara CFR Timișu de Sus. Din gară, mai este 1 km de parcurs până la intrarea pe drumul forestier Tamina.

Copiii pot parcurge acest drum fără probleme cam în trei ore (copii de peste 5 ani) , cu rucsac uşor în spate, dus-întors.

Traseul merită bătut la pas și pentru a admira muntele şi flora spontană foarte variată a locului.