Situată în inima Transilvaniei, la 120 de kilometri de Brașov, Cetatea medievală a Sighișoarei este cu adevărat un loc de poveste. Aici pășesc an de an, sute de mii de turiști. Iată patru obiective turistice care merită vizitate, dacă ajungi vreodată aici!

Turnul cu ceas

Când urci scările care duc la cetate, trebuie să te oprești la Turnul cu Ceas, construcție emblematică pentru Sighișoara. Înalt de 64 de metri, Turnul datează din secolul al XIV-lea, iar ceasul există încă din anul 1648, când meșterul Johann Kirtschel a adăugat sferturile de oră și figurinele care reprezintă zilele săptămânii, refacute tot de el după incendiul din 1676. În drumul spre turn, te întâmpină tarabele cu suveniruri, dar și câteva terase, la care te poți opri și savura în liniște o cafea. (Sursa FOTO: trilulilu.ro).

Scara şcolarilor şi Biserica din Deal

Înainte să urci pe vestita Scară a Şcolarilor, trebuie să te oprești pe străduţele înguste ale oraşului, unde clădirile au un aer vechi, de poveste, cu ghivece de flori și valuri de iederă. Toamna este anotimpul perfect pentru a vizita acest mic orășel din inima Ardealului.(Sursa FOTO: calator.org).

Turnul cositorarilor și Turnul Tăbăcarilor

Cele două turnuri fac parte din primul sistem de fortificații al cetății Sighișoara. Ele datează din secolele XIII – XIV, având rol de turnuri de apărare. Tocmai de aceea, ele au fost prevăzute cu guri de tragere pentru arhebuze, între cele două construindu-se și o galerie de tragere pentru pușcași. (Sursa FOTO: romanianresorts.ro).

Casa Vlad Dracul

Casa cu mușcate este numită și „Casa Vlad Dracul“, pentru că aici se pare că ar fi locuit câțiva ani buni Vlad Dracul. În interior, este amenajat un restaurant, la acre îți recomandăm mâncarea tradițional românească, dar şi o cameră care ar trebui să îi sperie pe cei care îi trec pragul. (Sursa FOTO: tripadvisor.com).