Nimic nu se compară cu gustul ciorbei gătite de bunicile noastre, în vacanțele la țară. Pentru a ne aduce mereu aminte de gustul copilăriei, astăzi, îți propunem o rețetă de ciorbă de găină de țară.

Nouă, românilor, ne plac ciorbele. Cred că nu există casă care să nu aibă mereu pe masă o farfurie cu ciorbă, iar cea de găină este una din preferatele noastre. Așadar, pentru rețeta de ciorbă de găină, aveți nevoie de următoarele ingrediente: o găină (de preferat de țară), un morcov, o ceapă, o rădăcină de păstârnac, câteva roșii, un ou, puțin orez, 2-3 linguri de smântână, 2 l apă, sare și un pic de leuștean.

Mod de preparare: Mai întâi, se spală găina și se curăță, apoi se porționează în bucăți mici și se pune la fiert în apă. După ce se ia spuma, se adaugă ceapa tocată mărunt, cu un strop de sare și se lasă la fier. Când găina a fiert pe jumătate, se pune zarzavatul tăiat mărunt, o lingură de orez și roșii. Spre finalul preparării acestei ciorbe, se pune borș sau puțină zeamă de lămâie, pentru un gust mai acrișor, apoi se drege cu ou și smântână.

Pentru un plus de savoare, se pune în ploaie verdeața tocată mărunt. Poftă bună!