Cele mai frumoase parcuri din București

0
2173

Iubitorii de natură se pot bucura de frumusețea parcurilor din București. Ei bine da, ne mândrim cu multe astfel de locuri de relaxare și distracție, iar astăzi v-am făcut o listă a celor mai frumoase parcuri din oraș.

Parcul Herăstrău

Inaugurat în anul 1936, Parcul Herăstrău este una din atracțiile orașului, un loc de care se bucură atât cei care locuiesc în zonă, cât și turiștii care vin în vizită în Capitală. Herăstrăul este locul perfect atât pentru plimbări, pentru sporturi, dar și pentru sporturile nautice, pe timp de vară. Toamna este momentul ideal de vizitat cel mai mare parc din București? De ce? Pentru că este un loc plin de viață și culoare.

Parcul Cișmigiu

Cișmigiul este pentru mulți unul dintre cele mai romantice locuri din București. Situat în centrul orașului, parcul este de ani buni, locul de întâlnire pentru îndrăgostiți, dar nu numai. Ceasul floral e la locul lui, iar bărcile împart lacul cel mare cu câteva rațe, iar pe lacul mic, dinspre Știrbei Vodă, cu lebedele superbe.

Parcul Tineretului

Parcul satisface toate gusturile, de la mic la mare. Are foarte multe locuri de joacă pentru copii, terenuri de sport, multe alei pe care să te plimbi pe jos, cu rolele sau cu bicicleta. Construit după planurile lui Valentin Donose, între 1965-1974, parcul se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 80 de hectare și este marcat de prezenţa a trei mici insule, două dintre ele fiind legate de mal prin mici poduri pitoreşti.

Parcul Carol

Dacă nu ați mai trecut de mult prin parcul Carol, ar fi cazul să o faceți! Parcul Carol I, numit şi Parcul Carol sau Parcul Libertăţii, este unul dintre cele mai vechi parcuri din Bucureşti. Numele stabilimentului provine de la evenimentul istoric al inaugurării sale, un moment festiv ocazionat de sărbătorirea a 40 de ani de domnie a Regelui Carol I. Aici se mai află și Arenele Romane, Monumentul Eroului Necunoscut, Fântâna Zodiac şi Fântâna George Grigorie Cantacuzino, Institutul Astronomic al Academiei Române, Observatorul Astronomic din Bucureşti și Muzeul Tehnic Dimitrie Leonida.