Duminica de Paște se petrece întotdeauna în familie, Învierea Domnului fiind una dintre cele mai importante sărbători creștine.

Nu există casa de român adevărat să nu aibă masa îmbelșugată, cu ouă roșii, pască sau friptură de miel.

Ouăle roșii

Vopsitul ouălelor cu vopsea roșie este cel mai răspândit obicei de Paște. Tradiţia spune că ouăle se vopsesc în Joia Mare și se pun cu mare cinste pe masă, în ziua de Paște ca toți membrii familei să le ciocnească, după cum e obiceiul.

Pasca

În fiecare an de Paște, acest desert este nelipsit. Pasca, obținută din aluat, brânză dulce și stafide, este printre felurile preferate ale celor mici.

Mielul

Mielul este simbolul Mântuitorului Iisus, care a fost sacrificat pentru a salva omenirea. La români, toate familiile servesc la masa de Paște carne de miel, pe care o prepară sub diverse forme. Fie că este vorba despre friptură, drob sau ciobă de miel, cu toții se bucură de carnea gustoasă.