Limonada este băutura care ne ajută să suportăm mai bine verile toride, care ne răcorește și ne trezește simțurile. De cele mai multe ori, însă, optăm pentru varianta de bază, cea care conține doar lămâie și mentă.

Din fericire, în bucătărie poți fi oricât de creativ dorești. Iar în sezonul cald ar fi păcat să nu profităm de abundența de fructe și să nu încercăm niște combinații inedite. Iată, mai jos, trei dintre cele mai gustoase rețete de limonadă, foarte aromate și ușor de preparat.

Limonadă cu pepene galben

Pentru această rețetă, ai nevoie de: o ceașcă de suc de lămâie proaspăt stors; o jumătate de ceașcă de miere de albine; un pepene galben de dimensiune medie și 2-3 căni de apă plată sau minerală.

Mod de preparare: Pentru început, taie pepenele în bucăți potrivite. Într-un blender, mixează zeama de lămâie, mierea de albine și pepenele. Vei obține un piure peste care va trebui să adaugi apă. Amestecă bine compoziția, apoi filtreaz-o pentru a obține o băutură subțire. Păstrează limonada la frigider.

Limonadă cu fructe de pădure

Teoretic, această rețetă poate fi preparată indiferent de anotimp, cu fructe proaspete sau congelate. Desigur, limonada preparată din fructe proaspete va fi ceva mai gustoasă și mai aromată decât cea pe bază de fructe congelate.

Ai nevoie de: o ceașcă de suc de lămâie proaspăt stors, o jumătate de ceașcă de miere de albine, o ceașcă de fructe de pădure combinate: afine, zmeură, mure, două căni de apă plată sau minerală.

Mod de preparare: Mixează sucul de lămâie, mierea de albine și fructele de pădure. Dacă folosești fructe de pădure proaspete, nu mai este necesar să introduci ingredientele în blender. Le poti amesteca într-un recipient, iar fructele le poți strivi cu o furculiță sau cu o lingură de lemn. În acest fel, băutura va conține mai multă pulpă de fructe.

La final, adaugă apa și mai amestecă puțin. Dacă vrei o băutură mai subțire, filtreaz-o, apoi dă-o la frigider.

Limonadă cu rodie

Pentru această rețeta de limonadă, ai nevoie de: o ceașcă de suc de lămâie proaspăt stors, o jumătate de ceașcă de miere de albine, o rodie, frunze de mentă, două căni de apă plată sau minerală.

Mod de preparare: Taie rodia în două. O jumătate stoarce-o pe storcătorul de citrice, din cealaltă jumătate scoate semințele. Amestecă sucul de lămâie, cu sucul de rodie, cu mierea și cu apa. La sfârșit, adaugă în recipientul cu limonadă semințele de rodie și câteva frunze de mentă și introdu-l la frigider.