Ingrediente:
- 2 cepe mari
- 1 ardei
- 1 morcov
- rădăcină de țelină, păstârnac și pătrunjel
- o cană suc de roșii ( sau 3 roșii tăiate cubulețe)
- 50 g orez
- Borș ( după gust)
- Sare, piper, câteva fire de tarhon
- O legătură pătrunjel, o legătură leuștean
Pentru perișoare:
- 1 kg carne
- 50 g orez
- 1 ou
- 1 ceapă
- 1/2 legătură pătrunjel
- Sare – o linguriță rasă
- piper – un vârf de cuțit
- 1/2 linguriță cimbru
Mod de Preparare:
- Se pune apa la fiert într-o oală, se adaugă legumele tăiate cubulețe ( ceapa, ardeiul, morcovul și rădăcinoasele).
- În acest timp se pregătește compoziția pentru perișoare: carnea împreună cu ceapa se trec de două ori prin mașina de tocat. Se adaugă oul, verdeața tocată, sarea, piperul, cimbrul și orezul spălat și scurs. Se amestecă totul foarte bine. Din acest amestec se modelează perișoarele ( să aveți la îndemână un castronel cu apă pentru a vă uda mâinile).
- După ce zarzavatul a fiert pe jumătate, perișoarele se pun în ciorbă; dupa 15 minute de fierbere gustați o perișoară, când orezul este moale înseamnă că sunt gata.
- Când sunt fierte se adaugă borșul pentru acrit și tarhonul. Se potrivește gustul de sare și piper și se mai lasă la foc mic înca 10 minute.
Poftă bună!
Foto: www.balkanfoodrecipes.com