Ingrediente:
- 1 kg de carne de porc cu os
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 țelină
- 200 g tăiței de casă
- 1/2 l de zeamă de murături pe bază de saramură
- 1 legătură de leuștean
- sare și piper.
Mod de Preparare:
- Carnea se spală, se taie bucăți și se pune la fiert în apă rece cu sare. Când a început să facă spumă, se curăţă cu spumiera până se limpezeşte zeama şi se lasă să fiarbă în continuare la foc mic.
- Ceapa, morcovul, pătrunjelul și țelina se curăță, se taie mărunt și se adaugă în oală, după ce carnea a fiert bine;
- După ce s-au înmuiat și legumele, se pun tăițeii de casă, se toarnă zeama de murături, se potrivește de sare și piper și se mai lasă 5 minute pe foc;
- La sfârșit, se presară leușteanul tocat, apoi oala se acoperă și se dă deoparte.
Se servește cu ardei iuți.
Poftă bună!
Foto: www.fresh4all.ro