Ingrediente:

  • 1 kg de carne de porc cu os
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 țelină
  • 200 g tăiței de casă
  • 1/2 l de zeamă de murături pe bază de saramură
  • 1 legătură de leuștean
  • sare și piper.

Mod de Preparare:

  1. Carnea se spală, se taie bucăți și se pune la fiert în apă rece cu sare. Când a început să facă spumă, se curăţă cu spumiera până se limpezeşte zeama şi se lasă să fiarbă în continuare la foc mic.
  2. Ceapa, morcovul, pătrunjelul și țelina se curăță, se taie mărunt și se adaugă în oală, după ce carnea a fiert bine;
  3. După ce s-au înmuiat și legumele, se pun tăițeii de casă, se toarnă zeama de murături, se potrivește de sare și piper și se mai lasă 5 minute pe foc;
  4. La sfârșit, se presară leușteanul tocat, apoi oala se acoperă și se dă deoparte.

Se servește cu ardei iuți.

Poftă bună!

 

Foto: www.fresh4all.ro