Ciorba de potroace

0
1059

Ciorba de potroace este des întâlnită în meniul nunților, în special. Fie că este pregătită din carne de miel sau carne de pui, ciorba de potroace este foarte gustoasă și potrivită după mahmureală.

Ciorbă de potroace de miel

Ingrediente: organe de miel, un morcov, o ceapă, un păstârnac, o țelină mică, o cutie de roșii, două linguri pastă de roșii, două linguri orez, sare și leuștean.

După ce aveți totul la îndemână, vă puteți apuca de gătit. Organele de miel se spală bine sub jet de apă, apoi se pun la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, se scot măruntaiele din apă, iar zeama se strecoară, iar în ea se pun la fiert legumele tăiate cubuleţe, roşiile decojite, pasta de ardei și orezul. Se lasă să fiarbă, iar între timp măruntaiele se taie cubuleţe. După ce au fiert legumele se adaugă şi ele în zeamă. La final, se adaugă leuşteanul şi se mai lasă să fiarbă 2-3 clocote.(Sursa: delicatesa.ro).

Ciorba de potroace de pui sau găină

Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente: un kg tacâmuri și organe de pui sau de găină, un morcov mare, o ceapa mare, jumătate de ardei gras roșu, o bucată țelină rădăcina (cca 100 gr), o rădăcină de pătrunjel (cca 100 gr), un păstârnac (cca 100 gr), 50 gr orez, un l zeamă de varză murată, 2-3 fire mărar, 2 fire leuștean și sare.

Tacâmurile și organele se spală bine în apă rece, apoi se pun într-o oală, se adaugă 2 l apă rece și se lasă la fiert la foc mic timp de 2 ore. Spumați supa în prima jumătate de oră. Tocați apoi zarzavatul (cubulețe sau prin răzătoarea mare). Le puteți căli inainte în două linguri de ulei.

Când supa e gata, strecurați-o printr-un tifon. Spălați oala și puneți supa înapoi în ea. Adăugați și carnea înapoi în supă. Adăugați zarzavatul și 1/4 linguriță sare în supă și fierbeți-l la foc mediu până este bine făcut. Cât fierbe zarzavatul, puneți zeama de varză pe foc și fierbeți-o ca să-și elimine din mirosuri. Dacă e cazul, spumați zeama. Fierbeți orezul (conform instructiunilor de pe pachet) în apa cu sare. Când zarzavatul e fiert, adăugați în supă zeamă de varză, orezul fiert și verdețurile tocate. Gustați și dregeți supa de sare.
Adăugați câtă zeama de varză doriți, astfel încât ciorba să devină acră, după gustul vostru și serviți cu smântână alături.

(Sursa: e-retete.ro)