Ingrediente:

  • 500 g gălbiori ( se pot înlocui cu hribi, ghebe sau alt soi de ciuperci)
  • 300 g smântână grasă
  • 2 cepe
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri ulei/unt
  • 2 linguri de făină pentru rântaș
  • Câteva fire de pătrunjel
  • Sare și piper

 

Mod de preparare:

  1. Gălbiorii se curăță și se spală în 3-4 ape . Într-o oală cu apă clocotită cu sare se adaugă gălbiorii și se dau într-un clocot.
  2. Ceapa se taie mărunt și se călește în puțin ulei.
  3. Se adaugă și gălbiorii împreună cu câteva linguri de apă fierbinte . Se călesc împreună cca. 5-7 minute.
  4. Smântâna se amestecă cu făina și se toarnă peste ciuperci. Se mai lasă pe foc să fiarba câteva minute (să mai dea câteva clocote)
  5. Se potrivește de sare și piper, se adaugă usturoiul tăiat bucățele și firele de pătrunjelul tocate.

Se servește cu mămăliguță.

Poftă bună!

 

Foto: www.prajituricisialtele.ro