Ingrediente:
- 500 g gălbiori ( se pot înlocui cu hribi, ghebe sau alt soi de ciuperci)
- 300 g smântână grasă
- 2 cepe
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri ulei/unt
- 2 linguri de făină pentru rântaș
- Câteva fire de pătrunjel
- Sare și piper
Mod de preparare:
- Gălbiorii se curăță și se spală în 3-4 ape . Într-o oală cu apă clocotită cu sare se adaugă gălbiorii și se dau într-un clocot.
- Ceapa se taie mărunt și se călește în puțin ulei.
- Se adaugă și gălbiorii împreună cu câteva linguri de apă fierbinte . Se călesc împreună cca. 5-7 minute.
- Smântâna se amestecă cu făina și se toarnă peste ciuperci. Se mai lasă pe foc să fiarba câteva minute (să mai dea câteva clocote)
- Se potrivește de sare și piper, se adaugă usturoiul tăiat bucățele și firele de pătrunjelul tocate.
Se servește cu mămăliguță.
Poftă bună!