Ingrediente ( 8 clătite):

Pentru aluat

  • 1 ou mare
  • 200 ml lapte
  • 200 g făină
  • un praf de sare
  • 100 ml apă minerală
  • o esență de vanilie
  • o lingură ulei

Pentru umplutură

  • 400 g brânză de vaci
  • 2 ouă întregi
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • o esență de rom
  • 100 g stafide
  • 3 linguri zahăr

Pentru sos

  • 350 – 400 g smântână grasă
  • 2 gălbenușuri
  • un vârf cuțit de sare
  • un pliculeț zahăr vanilat
  • 2 linguri de zahăr

  

Mod de preparare:

  1. Pentru clătite: se bat ouăle cu sare, se adaugă laptele, esența de vanilie, făina până la omogenizare. La sfârșit se adaugă apa minerală și o lingură de ulei, amestecând cu polonicul de jos în sus. Se încinge tigaia și se unge cu unt/ulei, cu ajutorul unui polonic se adaugă parte din ocompoziție în tigaie, astfel clătitele vor fi subțiri și bine coapte.
  2. Umplutura: într-un castron se adaugă brânza de vaci, 2 ouă întregi, zahărul vanilat, esența de rom, stafidele înmuiate în prealabil și scurse, zahărul și se amestecă bine. Pentru a avea un gust mai parfumat, puteți adăuga coajă de lămâie sau portocală rasă.
  3. Sosul de smântână: se amestecă gălbenușurile cu un vârf de cuțit de sare. Se adaugă smântâna, zahărul vanilat, zahărul și se amestecă până se diluează zahărul.
  4. Clătitele se ung cu compoziția de brânză și se rulează. Se așează într-un vas de ceramică (sau yena) uns cu unt. Deasupra se toarnă sosul de smântână și se introduc la cuptor pentru cca. 30 de minute.

Poftă bună!

 

Foto: www.jmabel.net