Ingrediente:
- 100 gr făină
- 300 gr de urdă
- 1 pahar apă minerală
- 1 cană lapte
- 3 ouă
- 1 legătură ceapă verde
- 1 legătură leurdă
- jumătate de legătură mărar
- 1 ceaşcă smântână
- 4 linguri unt
Mod de Preparare:
- Se bat ouăle cu un vârf de sare timp de 1 – 2 minute. Se toarnă de sus şi împrăştiat făina până când se obţine un aluat fin, apoi se adaugă apa minerală şi laptele. Compoziţia se lasă în frigider pentru 30 de minute.
- Se pregăteşte separat umplutura din verdeaţă tocată mărunt, untul lăsat la înmuiat, urda, ceapa verde, leurda şi sare după gust.
- După ce compoziţia a fost răcită, se unge o tigaie cu ulei şi se lasă la încins, apoi se toarnă câte un polonic din compoziţie în manieră obişnuită pentru prepararea clatitelor.
- Clătitele astfel obţinute se umplu cu crema de urdă şi leurdă.
Foto: Miremirc