Ingrediente:
- 400 g creier de porc
- 2 cepe
- 2 roșii
- 2 ouă
- 1ardei gras roșu
- o jumătate legătură pătrunjel
- sare, piper
Mod de preparare:
- Creierul de porc se spală foarte bine în mai multe ape, până se scurge tot sângele. Pentru a fi mai gustos se lasă 15-20 minute într-un vas cu apă, sare și oțet.
- Ceapa se curăță și se toacă mărunt. Ardeiul și roșiile se spală și se taie cuburi mici.
- Într-o tigaie se pune ceapa la călit. Când ceapa s-a călit, se adaugă ardeiul și roșiile.
- Când încep să se înmoaie legumele, se adaugă creierul și se amestecă continuu, ca să nu se lipească.
- Separat, într-un castron, se bat cele 2 ouă. Când creierul este aproape gata, se toarnă ouăle peste compoziția din tigaie.
- După 5 minute se condimentează cu sare și piper și se adaugă pătrunjelul tocat mărunt. Creierul măcelăresc se servește cu mămăligă și puțină lămâie.
Poftă bună!
Foto: www.pinterest.com