Ingrediente:

  • 400 g creier de porc
  • 2 cepe
  • 2 roșii
  • 2 ouă
  • 1ardei gras roșu
  • o jumătate legătură pătrunjel
  • sare, piper

Mod de preparare:

  1. Creierul de porc se spală foarte bine în mai multe ape, până se scurge tot sângele. Pentru a fi mai gustos se lasă 15-20 minute într-un vas cu apă, sare și oțet.
  2. Ceapa se curăță și se toacă mărunt. Ardeiul și roșiile se spală și se taie cuburi mici.
  3. Într-o tigaie se pune ceapa la călit. Când ceapa s-a călit, se adaugă ardeiul și roșiile.
  4. Când încep să se înmoaie legumele, se adaugă creierul și se amestecă continuu, ca să nu se lipească.
  5. Separat, într-un castron, se bat cele 2 ouă. Când creierul este aproape gata, se toarnă ouăle peste compoziția din tigaie.
  6. După 5 minute se condimentează cu sare și piper și se adaugă pătrunjelul tocat mărunt. Creierul măcelăresc se servește cu mămăligă și puțină lămâie.

Poftă bună!

Foto: www.pinterest.com