Cadru didactic în Câmpina și colecționar de custume tradiționale, Andreea Sachelia Moga își dedică o bună parte din timp și energie achiziționării de costume autentice și piese de port popular din diverse zone etnografice ale țării.

 

Născută în Țara Făgărașului, într-o familie de intelectuali transilvăneni, Andreea a cunoscut valorile satului românesc încă din copilărie, acesta fiind și motivul pentru care astăzi este posesoarea colecției ”Haină de sărbătoare”.

Colecția Haină de sărbătoare s-a născut din dorința de a merge la biserică într-o haină specială, care să îmbrace nu numai trupul, ci și sufletul. Acest tip de haină este costumul tradițional, confecționat de mâinile miilor de femei, generație după generație.

Costumul popular, indiferent de zona din care provine, este o haină emblematică, iar prin efortul său, Andreea Sachelia Moga contribuie la salvarea și promovarea tezaurului culturii populare românești autentice, sădind în sufletul și în mintea tinerilor încredere și respect pentru moștenirea culturală a înaintașilor. Această colecție a putut fi admirată în cadrul expoziției de artă tradițională din ”The Grand Avenue”, 2018.