Pe 25 decembrie, credincioșii sărbătoresc Nașterea Mântuitorului. Iată ce nu ar trebui să-ți lipsească din casă, dacă vrei să ai noroc în anul care vine!

 

Nu ar trebui să existe casă de român care să nu aibă un brad. Bradul este un simbol important al Crăciunului, iar împodobirea acestuia este o tradiție care se respectă și acum cu sfințenie. În ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie, toată familia se reunește și împodobește bradul, ascultând colinde.

Din bătrâni se povestește că în ziua de Crăciun, acum foarte mult timp, ciobanii coborau tocmai din varful munților și aduceau cu ei crengi de vâsc, pe care le foloseau pentru a vindeca bolile oamenilor, dar și a animalelor. Așadar, vâscul a rămas și astăzi un simbol al sănătății și bunăstării și trebuie să aveți măcar p crenguță în casă.

O tradiție veche și care vine din zona Moldovei spune că pentru a atrage norocul în casă, aceasta trebuie decorată cu crenguțe din plante. Busuiocul și maghiranul sunt două plante care vor atrage norocul asupra casei și care trebuie să se regăsească printre decorațiunile de Crăciun.

Sărbători fericite tuturor!