Câteva dintre vedetele de la noi au ales ca în ziua căsătoriei să poarte ținute populare românești în locul fracului și al rochiei albe de mireasă. Elena Lasconi, Edi Stancu, Maria Constantin, Roxana Iliescu și actorul Aureliu Surulescu au înlocuit hainele moderne cu cele tradiționale.

Elena Lasconi s-a căsătorit cu alesul inimii ei în urmă cu ceva vreme în straie populare românești.

”Sunt o româncă adevărată, sunt mândră că aparțin acestui neam și acestui pământ. Aici îmi sunt rădăcinile, iubesc tradiția românească și portul nostru. Așa că rochia de mireasă, straiele mirelui, tortul, decorațiunile… absolut totul a fost inspirat din costumele populare și de tradițiile românești”, mărturisea vedeta PRO TV, la acea vreme.

Și Edi Stancu, coordonatorul baletului emisiunii „Dansez pentru tine” , s-a căsătorit cu iubita sa, Silvia, la o biserică din Capitală, iar la petrecere, miri au dansat în costume populare. Mai mult, cei doi şi-au întâmpinat oaspeţii la petrecere într-un stil inedit: au purtat costume populare luate de la naşul nea Mărin, au îmbiat invitaţii cu pâine şi sare şi au pus în scenă o coregrafie specială, pe ringul de dans.

Actorul Aureliu Surulescu face parte și el dintre vedetele care au ales pentru ziua nunții straie populare românești. El s-a căsătorit îmbrăcat în costum național, nu în frac, aşa cum se poartă. Nunta s-a ținut într-un local cu specific românesc de lângă București, iar invitaţii nu s-au abătut nici ei de la dress-code. 

Cântăreața de muzică populară Maria Constantin și Marcel Toader au înlocuit și ei vestimentația clasică, rochia de mireasă și costumul de ginere, cu veșminte populare românești. Nașii cuplului au fost Mihaela și Silviu Prigoană, care le-au stat alături în timpul cununiei religioase tot în costume tradiționale.

Roxana Iliescu s-a căsătorit cu soțul ei, Paul Gabor, în urmă cu patru ani. Nunta lor tulburător de frumoasă a avut loc la Corbeanca, lângă București, cu nuntași îmbrăcați în costume populare și cu o petrecere plină de suflet și de lumină.