Prăjitura cu piersici și iaurt poate fi o idee perfectă și o bucurie pentru întreaga familie. Dacă te-am convins, iată o rețetă simplă și gustoasă ce merită încercată!

Pentru prăjitura cu piersici și iaurt aveți nevoie de următoarele ingrediente: 5 ouă, 200 grame iaurt, 100 grame zahăr, 100 ml ulei, 250 gr făină, un plic de zahăr vanilat, un plic praf de copt, un praf de sare, 5-6 piersici mari, esență de vanilie.

Mod de preparare: Separați albușurile de gălbenușuri (după ce ouăle au fost la temperatura camerei), albușurile le mixați spumă, adăugând treptat zahărul și se mixează pană se dizolvă zahărul. Separat, se mixează pentru aproximativ un minut, uleiul, gălbenușurile, praful de sare, praful de copt stins în zeamă de lămâie, esența de vanilie și iaurtul. Apoi, turnați peste compoziția de albuș, gălbenușurile bătute și amestecați ușor. Adăugați făina în ploaie și amestecați până toate ingredientele se încorporează perfect.

Puneți întreaga compoziție într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, și deasupra așezați de jur de jur împrejur un strat de piersici. Piersicile tăiate se trec prin făină, mai întâi, pentru a nu se cufunda în aluat.

Prăjitura se coace în cuptorul încins la 180°C pentru 30- 40 de minute. (Sursa: http://www.gustoase.net).