Pentru că pepenii sunt la mare căutare în această perioadă a anului, iată cum poți avea chiar și la iarnă o mică parte din deliciul și aroma lor.

Pentru rețeta de dulceață de pepene verde, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg de miez de pepene tăiat cubulețe, 1 kg de zahăr, 250 ml apă și zeama de la trei lămâi.

Mod de preparare: Mai întâi se curăță pepenele de coajă și de semințe și se taie cubulețe. Se pune într-un castron și se stoarce deasupra zeama de la cele trei lămâi. Se lasă așa cam 30 de minute, se mai amestecă ușor cu o lingură, pentru că sucul de lămâie să între în tot fructul. 900 g zahăr și apa se pun la fiert, într-o cratiță cu fund gros. Se lasă să fiarbă câteva minute și se verifică grosimea siropului: luați o picătură de sirop, puneți pe o farfurioară și apoi probați cu degetele. Siropul este gata atunci când se formează între degetul mare și arătător un fir de 1-2 cm. Se pun apoi bucățile de pepene și sucul format. Se lasă la fiert 5 minute, din momentul în care a dat în clocot. Nu uitați să luați mereu spuma formată deasupra. Se stinge focul, se acoperă cu un șervet ud și se lasă să se răcească. Verificați pe o farfurioară, ținută în congelator. Puneți o linguriță de dulceață și se va răci rapid. În felul acesta, vedeți dacă a ajuns la consistența pe care o doriți.

Dacă dulceața de pepene verde nu e bine legată, se mai fierbe puțin. Când e gata, se toarnă clocotind în borcane. Puneți borcanele pe o tavă de inox și apoi incepeti să puneți dulceața în ele. Înfiletați bine capacul, puneți-le deoparte și acoperiți-le cu un șervet gros până a doua zi.