De peste 7.000 de ani, vinul este cea mai căutată băutură. Nu există întâlnire cu prietenii sau sărbători importante fără să ciocnim un pahar cu vin. Însă puțini sunt cei care știu că vinul este foarte apreciat și pentru efectele sale benefice pentru sănătate.

Știați că vinul roșu, natural, preparat în propria gospodărie, ajută la reducerea inflamațiilor și a riscului de boli ale plămânilor? Tocmai de aceea, în cazul unei răceli, o cană de vin fiert cu puțină coajă de lămâie, cuișoare sau scorțișoară, produce transpirație în pneumonie, înlătură febra și grăbește vindecarea.
Se pare că vinul cu pătrunjel este leac pentru bolile de inimă. Un litru de vin se punea la fiert cu 300 de ml de miere și 10 fire de pătrunjel. Amestecul era apoi lăsat la macerat 10 zile şi se consuma dimineaţa, pe stomacul gol.

Cu o aromă inconfundabilă, extrasă din planta medicinală, vinul pelin este foarte bun pentru bolile de sânge, anemii, carenţe de vitamine ale organismului.

Ba mai mult, se spune că încă din antichitate, Iulius Cezar le cerea soldaților romani să-și bea porția zilnică de vin pentru că numai așa puteau fi feriți de boli legate de infecțiile interne.