Prezentatoarea emisiunii Perfect imperfect de la TVR ne-a dezvăluit preferințele sale în materie de turism și gastronomie. România este frumoasă și trebuie să o prețuim – cam aceasta ar fi lecția pe care ne-o dă Emma Zeicescu.

Care este locul din țara noastră pe care îl vizitezi cu plăcere de fiecare dată?

Sunt pentru totdeauna îndrăgostită de Brașov. E magic! Piața Sfatului este locul care mă atrage ca un magnet. Acolo am fost în prima excursie cu școala, așa că e și vorba de atașament emoțional. Brasovul, acest oraș Perfect Imperfect! Uneori mă gândesc că aș putea să trăiesc acolo, după care îmi aduc aminte că iarna pot să fie și -30 de grade. Îmi îngheață sângele doar când mă gândesc. Așa că las Brașovul să mă cheme oricând, de preferat începând din primăvară.

Din punct de vedere culinar, care zonă a țării ți se pare cea mai ofertantă și de ce?

Mă topesc tare după mâncarea din Ardeal. Are așa un parfum altfel, mai intens, mai picant, mai gras puțin. Îmi place schimbul de experiență culinară de aici. Nu pot să uit pâinea aia de leșini, păi cât de fraier să fii să nu o îndeși în tocănița aia din carne de vită și multă ceapă. Nu mai zic de gulaș sau sărmăluțele alea zemoase. „Doamne ajută să mă țină bila”, așa îmi zic mereu. Da, Ardealul e pe locul I!

Care ar fi un TOP 5 destinații din România pe care le recomanzi cu plăcere?

E greu să faci un top, dar aș merge cu mare drag, oricând, în următoarele locuri: Cluj, Timișoara, București, Constanța și Delta Dunării. Fiecare are o poveste de spus, atât de seducatoare…încât nu ai cum să le uiți vreodată.

Se întâmplă des să mergeți în vacanțe în România? Care a fost ultima vacanță aici?

Nu călătorim foarte des, din păcate, din lipsă de timp. Ultima noastră escapadă românească a fost la Techirghiol, de ziua celui mic. Idris a împlinit în iulie trei ani și avem o regulă – îl sărbătorim la mare.  Am stat un weekend acolo și am descoperit un orășel cochet și cu mare potențial. Nu știu de ce nu investim cu adevărat în turismul autohton, avem atâtea frumuseți!

Sursa foto: Fotograv.ro