Luna lui gustar abundă de târguri și festivaluri care mai de care mai antrenante. Meșteșugari din toate zonele țării, artiști talentați, produse tradiționale de casă și muzică de bună calitate- toate vin să-i atragă pe români la cele mai importante evenimente ale lunii august.

 

Festivalul Meșteșugurilor

În perioada 4-6 august 2017, iubitorii de tradiții românești sunt așteptați la Brașov, la Festivalul Meșteșugurilor. Organizat în Parcul Nicolae Titulescu, târgul tradițional își așteaptă vizitatorii cu obiecte artizanale lucrate de meșteri populari, icoane pictate pe lemn și sticlă, costume populare, articole din ceramică, lemn, piele și multe altele. Intrarea este liberă.

Târgul tradițional de Sfânta Marie

Parcul Kiseleff din București va găzdui Târgul tradițional de Sfânta Marie. În perioada 11-13 august 2017, la târg vor participa meșteri populari, artizani, pictori iconari, ceramiști etc. Veți găsi produse tradiționale de casă, iar pentru gurmanzi, organizatorii s-au pregătit cu plăcinte maramureșene, gogoși și dulciuri de casă, totul pe acordurile melodiilor Mariei Tănase.

Flavours and Sounds of Transylvania

Pe 12 august la Sărata are loc în fiecare an un eveniment mai special. SB- Biosfera Albăstrea- ziua Zmeurei este un târg pentru gusturile fine. Aici gospodinele vin cu preparate din zmeură, care mai de care mai arătoase și mai gustoase. Peisajele de vis, natura, aerul proaspăt de munte și bucatele specifice zonei, fac din Sărata locul perfect în care trebuie să ajungi în luna august.

Festivalul Tradiții Argeșene

Evenimentul aflat la cea de-a VI-a ediție, va avea loc în weekend-ul 18- 20 August 2017, în Judetul Argeș, comuna Corbeni. Ca și în edițiile anterioare, artiști și interpreți populari, ansambluri de cântece și dansuri folclorice vor participa la Festival. Festivalul Tradiții Argeșene va avea în centrul atenției concursul de interpretare folclorică, dar și concursurile populare precum tăiatul lemnelor, căutătorii de comori, degustat produse tradiționale, de tras sfoara sau concursul de tras bușteni cu cai, sunt doar câteva dintre activitățile de care se vor bucura și în acest an iubitorii de artă și tradiții populare.

Festivalul Tinereții

În perioada 28 august- 3 septembrie, Vama Veche devine Capitala distracției pentru tineret! Tinerii care cântă, dansează și își doresc o carieră în lumina reflectoarelor pot participa la concurs. Sub egida sloganului „Fă-te remarcat”, Festivalul Tinereţii, concurs internaţional de muzică uşoară şi folclor, îşi propune să te transforme într-un star al generaţiei tale.

„Festivalul tinereții” este cel mai complex festival outdoor de pe litoralul românesc, cu intrare liberă, destinat publicului larg, ce va aduce în același loc tineri de toate vârstele, pentru a se bucura de spectacolul diversității culturale autentice, transpuse în muzica populară și ușoară compusă, cântată și interpretată de copii și tineri români din toate colțurile țării și de alte etnii și popoare din regiune. Evenimentul se adresează și românilor din diaspora care au copii talentați, oferindu-le ocazia să cunoască România prin turismul cultural de valoare, demonstrându-le astfel că și țara noastră este un loc unde pot face o carieră în domeniul muzicii.

Muzică în Bisericile-Cetate

Cu ocazia aniversării a 500 de ani de la Reforma protestantă a lui Martin Luther, Biserica Evanghelică C.A. a pus baza unui calendar bogat de evenimente culturale printre care se numără concertele de muzică în bisericile fortificate din Colinele Transilvaniei. Muzica Barocă se va auzi pe 2 august, de la ora 18.00 la Biserica fortificată din Șelimbăr, iar pe 3 august, de la aceeași oră la Biserica fortificată din Roșia.

 

 

Surse FOTO: My Transylvania, Turist de Romania