Festivalul Plăcintelor începe astăzi în Parcul Național din Capitală

0
1396

Showuri gastronomice vor face deliciul publicului într-un cadru de sărbătoare, la „FESTIVALUL PLĂCINTELOR” din Parcul Național, București, în perioada 24-27 August.
Vedetele evenimentului sunt Plăcintele, în toate formele și o multitudine de rețete tradiționale din toate zonele țării.
Festivalul Plăcintelor este un eveniment cu tradiție, ajungând în 2017 la cea de-a 5-a ediție.
Invităm toți bucureștenii să ia parte la festinul gastronomic, de joi 24 august – până duminică 27 august, pentru că sloganul evenimentului este ” La Plăcinte Înainte!”.
Vedeta de necontestat a evenimentului este „Plăcinta Uriașă” compusă din trei sortimente: cu mure, cu magiun de prune curate, cu afine, fructe culese chiar de iscusitele gospodinele ce vor veni cu mare drag la Festivalul Plăcintelor, așa cum au făcut-o an de an.
Plăcinta va măsura nu mai puțin de 30 de metri și este însoțită de surata ei din Bucovina, cu numele de scenă Aliveanca Bucovineană, cu brânză dulce sau sărată, scăldată într-o baie de smântână proaspătă ce-ți lasă gura apă, care la fel se va umfla în pene și va ajunge la dimensiuni record.
Pofticioșii vor găsi în Parcul Național plăcinte din toate colțurile țării: plăcinta dobrogeană cu brânză sărată, plăcinta de casă sârbească cu dovleac, cu mere și scorțișoară, cu brânză și spanac, cu brânză dulce și stafide, plăcinte poale-n brâu, plăcinte crețe din Maramureș, turte țărănești coapte pe plită simple și umplute, dulci sau sărate, pentru toate gusturile.
Aşadar, o gamă variată, din care aveţi ce alege. Toate preparatele conţin ingrediente sută la sută naturale şi sunt preparate după reţetele tradiţionale. Iar, pentru ca petrecerea să fie una pe cinste, nu pot lipsi micii care vor sfârâi pe grătarele încinse de la primele ore, dar nici berea, care va curge din belşug. Organizatorii s-au pregătit şi cu o gamă variată de produse tradiţionale: dulciuri, brânzeturi, afumături şi pâine de casă, coaptă în cuptoarele amenajate „în buricul târgului”!

Intrarea la eveniment este liberă.

Sursa: Autentic Events (Facebook)