Nimic nu-l face mai fericit pe un meșter popular decât să-si vadă creația purtată cu mândrie de oameni mulți și buni la suflet. Așa este și gorjeanul nostru, meșterul popular Gheorghe Ciuncanu.

 

Gheorghe Ciuncanu este unul dintre cei mai talentați meșteri populari din zona Olteniei. Din mâinile sale ies de zeci de ani cele mai frumoase ii, cojoace româneşti sau vestele cu iz de Tismana. Fiecare obiect în parte vorbește cumva  despre cel care i-a dat naștere. Maestrul, care a învățat meserie de la tatăl său,  este de părere că fiecare lucru are o poveste și se bucura că oamenii au început să se întoarcă din nou la origini.

 

„Nu duc lipsă de comenzi. Am comenzi din toată ţara. Ce mă nemulţumeşte este faptul că tineretul nu mai este pasionat de această artă. Asta este problema. Trebuie să insuflăm această meserie şi tinerilor pentru ca tradiţia să meargă mai departe”, a spus Gheorghe Ciuncanu, singurul croitor brodeur din Gorj, în presa locală.

 

Pe singurul brodeur din Gorj îl găsiți în satul Tismana, județul Gorj. Dacă aveți drum în zonă, merită să-i faceți o vizită!

 

Sursa FOTO: https://www.facebook.com/ghciuncanu/photos