Ingrediente pentru gulaş picant
- 500 gr. carne de vită
- 4 linguri ulei
- 2 cepe
- 1 căţel de usturoi
- 1 morcov
- 4 cartofi
- 1 linguriţă boia dulce
- 1 vârf de linguriţă boia iute
- 3 roşii
- 1 linguriţă zahăr
- 100 gr. smântână
- pătrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare pentru gulaş picant
- Se porţionează carnea, se rumenesc bucăţile pe toate părţile în ulei încins, se scot şi se păstrează la loc cald.
- În grăsimea rămasă se pune ceapa tocată mărunt şi după ce a devenit aurie se adaugă usturoiul zdrobit, morcovul rondele, roşiile curăţate de coajă şi tăiate bucăţi. Se lasă la călit, amestecând permanent, iar după 2-3 minute, se adaugă bucăţile de carne rumenite, boiaua, sarea, piperul, zahărul şi apă fierbinte cât să acopere toate ingredientele.
- Se lasă să fiarbă, la foc mic, aproximativ 35 de minute până când carnea este aproape pătrunsă.
- Se adaugă cartofii tăiaţi cuburi şi dacă este nevoie se completează sosul cu apă fierbinte. Gulaşul este gata când au fiert cartofii. Pentru a fi mai picant, se poate adăuga mai mult piper sau boia iute. Acest gulaş picant se serveşte cu smântână şi pătrunjel verde.
foto: Csiperke blogja