Dacă nu ai ajuns până acum în Covasna, ai sute de motive să o faci! Locul abundă de obiective turistice interesante. Iată câteva castele din Ținutul Conacelor care merită vizitate!

Castelul Mikes

Aflat la aproape 20 de kilometri de Covasna, în localitatea Zabala, Castelul Mikes pare desprins din poveștile cu prinți și prințese. Se spune despre Zabala că este cea mai romantică destinație din Transilvania. Construit în secolul XVI, castelul și împrejurimile sale se întind pe 34 de hectare (clădirea, lacul și pădurea cu arbori seculari). Locul este destinația ideală pentru turiștii care vor să aibă parte de un weekend liniștit, departe de agitația citadină. (Sursa FOTO: roxanaradu.com).

Conacul Benke

Amplasat în satul Moacșa, conacul este înconjurat de o grădină mare și o priveliște de vis. Conacul Benke este ideal pentru turiști, acesta având în ofertă un centru SPA, restaurant și multe alte facilități. (Sursa FOTO: booking.com).

Castelul Szentkereszty

Castelul se află în localitatea Arcuș, aproape de orașul Sf. Gheorghe. El a funcționat ca centru cultural o perioadă de timp, iar din 2015 a fost restituit proprietarilor săi de drept. Din acest motiv, castelul poate fi văzut doar din exterior. Aici se poate ajunge cu mașina personală sau cu trenul până în gara orașului Sf. Gheorghe, apoi cu autobuzul pe ruta Sf Gheorghe – Arcuș. (Sursa FOTO: turism.bzi.ro).

Castelul Kalnoky

Faptul că este locul preferat al Prințului Charles poate spune multe despre acest loc. Aflat în satul Micloșoara, castelul Kalnoky este ușor de reperat. Se află pe strada principală, la numărul 186, și este o casă veche de cel puțin 150 de ani. Aici te poți caza, dacă vrei să rămâi peste noapte, castelul fiind introdus în circuitul turistic. Prințul Charles este cel mai bun ambasador al caselor de oaspeți de aici, mai mult, fiul său, Printul Harry, și-a făcut vacanța tot aici.(Sursa FOTO: romani-buni.info).

Castelul Mikes-Szentkereszty

Castelul se află în centrul localității Zagon și a fost construit în anul 1632. Acesta a beneficiat de numeroase modificări în timp, iar în prezent este folosit ca și Casa de cultură a comunei.(Sursa FOTO: skytrip.ro).