Prezentatoarea știrilor Prima TV este ardeleancă și se mândrește cu originile ei. Spune că este locul unde se va retrage definitiv, atunci când va veni momentul. Între timp, Ioana Maria Moldovan ne vorbește cu drag despre țărișoara noastră dragă.

Care este locul din țara noastră pe care îl vizitezi cu plăcere de fiecare dată?

No, păi îs ardeleancă! Așa că indiferent unde mă poartă pașii în țărișoara noastră sau în lumea asta mare, acasă pentru mine înseamnă Ardeal. Acolo mă întorc de fiecare data când vreau să-mi încarc bateriile, în care simt că respir un alt aer, acolo e familia mea. E locul în care cu siguranță mă voi întoarce pentru totdeauna… într-o zi.

SONY DSC

Din punct de vedere culinar, care zonă a țării ți se pare cea mai ofertantă și de ce?

Fiecare zonă a țării noastre e faină, plină de tradiții și te răsfață culinar. Merg însă pe mâna ardelenilor. Chiar dacă poate nu e cea mai ofertantă, pun pe primul loc bucătăria ardelenească, ca la mama acasă. Supa de pui, lucicoș cu coaste de porc, pui în vas romanic, bulz ardelenesc, papricaș de pui, gomboțuri (găluști cu prune), vargabeleș și lista poate continua. Numai când mă gândesc și îmi plouă în gură.

Care ar fi un TOP 5 destinații din România pe care le recomanzi cu plăcere?

Doar cinci destinații?! Greu de ales! România e frumoasă aproape oriunde! Târgu-Mureș, Brașov, Iași, Sighișoara, Timișoara, Cluj-Napoca, Piatra-Neamț și lista continuă.

Se întâmplă des să mergeți în vacanțe în România? Care a fost ultima vacanță aici?

Da, normal că merg cu mare drag în vacanță-n România, cel puțin o dată pe an. Ultima vacanță a fost la Măgura, în Brașov, un loc de poveste!