Cei doi actori celebri au fost implicați în două proiecte speciale, care le-au solicitat prezența în aceste zile, în țara noastră.

Cea de-a 27-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru a prilejuit întâlnirea publicului cu proiecţia filmului „Polina / Polina – danser sa vie”, proiecție care a avut loc în prezenţa regizorilor Valérie Müller şi Angelin Preljocaj, dar şi a actriţei Juliette Binoche. Celebra actriță franceza a profitat de ocazie și a vizitat câteva obiective turistice din București și s-a declarat a fi impresionată de micul Paris.


Și Armand Assante s-a aflat pe meleaguri românești, în această perioadă. Actorul a fost invitat de onoare la cea de-a cincea ediţie a Dracula Film Festival, eveniment dedicat filmelor horror, fantasy şi SF ce s-a desfăşurat la Teatrul “Sică Alexandrescu”, Cinemateca Patria, Cinema One şi Centrul Cultural Reduta.

Armand Assante, invitatul special al festivalului, a fost prezent la Braşov pentru proiecţia filmului The Wanderers, regizat de Dragoş Buliga, peliculă în care starul hollywoodian interpretează rolul principal.

Atras de filosofia lui Emil Cioran, Assante a destăinuit publicului braşovean că pentru a înţelege cum funcţionează un personaj precum Dracula, a trebuie să citească opera marelui autor român.