Prezentatoarea Știrilor de la PRIMA TV este îndrăgostită de Sighișoara, pentru că este un loc minunat și plin de istorie, dar și de mâncărurile delicioase din zona Moldovei. Livia Graur a acceptat propunerea noastră de a alcătui un TOP 5 destinații din România care merită văzute.

Care este locul din țara noastră pe care îl vizitezi cu plăcere de fiecare dată?

Sighișoara. Mi se pare un loc minunat, cald, primitor, înțesat de istorie și atât de pitoresc!

Din punct de vedere culinar, care zonă a țării ți se pare cea mai ofertantă și de ce?

Cred că fiecare zonă a țării este bogată din punct de vedere culinar. În Moldova avem delicioasele sarmale, cozonacii pufoși și delicioșii mucenici împletiți, în Oltenia, mâncarea de castraveți murați, supa de praz sau mâncarea de limbă cu măsline, în Ardeal, varza a la Cluj, bulzul, gulașul… și lista poate continua. Până la urmă, e o chestiune de gusturi. Eu prefer mai mult mâncărurile moldovenesti, poate si pentru că am rădăcini acolo.

Care ar fi un TOP 5 destinații din România pe care le recomanzi cu plăcere?

Sighișoara, Piatra Craiului, Gura Humorului, Brașovul și Sibiul.

Se întâmplă des să mergeți în vacanțe în România? Care a fost ultima vacanță aici?

Din păcate, nu ajungem suficient de des în România, pe cât ne-am dori. Cel mai recent am fost la munte, la Sinaia, în urmă cu o lună, într-o mică vacanță dedicată în totalitate celei mici, care a putut face tot ce și-a dorit. Am ales Sinaia pentru că este relativ aproape de casă, iar plecarea am stabilit-o inopinat.