Ingrediente:

  • 2 pulpe de pui mai mari
  • 1 conopidă potrivită
  • 1 ceapă mare
  • 1 ardei roşu
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri pastă de tomate
  • 2 linguri făină albă
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

  1. Se taie pulpele de pui în şase. Ciocănelele se lasă aşa cum sunt, iar partea de sus se taie în două.
  2. Se spală bine, se usucă şi se pun la prăjit în uleiul încins. Se lasă două minute, întorcându-le pe toate părţile.
  3. Se adaugă ceapa tocată mărunt, se lasă un minut, după care se pune ardeiul tăiat fâşii, se amestecă şi se mai lasă un minut.
  4. Se pune conopida desfăcută buchetele şi spălată foarte bine, se acoperă cu apă şi se lasă pe foc până când conopidă a început să se înmoaie (se mută totul într-un vas mai încăpător deoarece conopida ocupă mult loc.
  5. Se amestecă pasta de tomate cu făina şi se diluează cu apă. Se toarnă peste conopidă şi se amestecă. Se condimentează cu sare şi piper şi se pune totul într-o tavă (sau vas yena).
  6. Se introduce în cuptorul încins pentru 40 de minute.

Foto: Gastropedia