Ingrediente:
- 2 pulpe de pui mai mari
- 1 conopidă potrivită
- 1 ceapă mare
- 1 ardei roşu
- 3 linguri ulei
- 4 linguri pastă de tomate
- 2 linguri făină albă
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Se taie pulpele de pui în şase. Ciocănelele se lasă aşa cum sunt, iar partea de sus se taie în două.
- Se spală bine, se usucă şi se pun la prăjit în uleiul încins. Se lasă două minute, întorcându-le pe toate părţile.
- Se adaugă ceapa tocată mărunt, se lasă un minut, după care se pune ardeiul tăiat fâşii, se amestecă şi se mai lasă un minut.
- Se pune conopida desfăcută buchetele şi spălată foarte bine, se acoperă cu apă şi se lasă pe foc până când conopidă a început să se înmoaie (se mută totul într-un vas mai încăpător deoarece conopida ocupă mult loc.
- Se amestecă pasta de tomate cu făina şi se diluează cu apă. Se toarnă peste conopidă şi se amestecă. Se condimentează cu sare şi piper şi se pune totul într-o tavă (sau vas yena).
- Se introduce în cuptorul încins pentru 40 de minute.
Foto: Gastropedia