Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că atât hainele, cât și bijuteriile care conțin motive tradiționale românești sunt la mare căutare în toată lumea. Acest trend s-a răspândit în ultimii ani în România și peste hotarele ei. Mihaela Ivana este o artistă care iubește să creeze bijuterii inspirate din motivele românești.

Noi credem că nimic nu este întâmplător în viață, iar povestea Mihaelei Ivana vine să susțină acest lucru.

“Încă de când eram mică am cusut. Mama spune că undeva în jur de 9-10 ani voiam să învăţ tot mai mult de la ea, pentru că baza am deprins-o la şcoală, la orele de lucru manual. Deci am avut două surse, şcoala şi lucrul manual, dar şi dragostea mea pentru a coase.

La începutul anului 2012, doar ce învăţasem să fac bijuterii. Am reuşit ca abia după un an să pot concretiza ideea de a merge pe firul tradiţiilor româneşti, idee care s-a născut după ce am văzut ce a realizat designer-ul francez Philppe Guilet în proiectul 100%.ro. Mi-am dorit să vorbesc şi eu despre tradiţia poporului român într-un mod în care mă puteam exprima, şi aşa s-au născut bijuteriile cu motive tradiţionale. Crearea unei bijuterii mă inspiră din motivele tradiţionale. Se întâmplă cam aşa: văd un motiv care trezeşte în mine dorinţa de a-l coase şi de a-l face să fie într-o formă purtabilă. Şi poate că dorinţa mea de a coase cât mai multe contribuie şi ea la pasiunea de a crea aceste bijuterii. Pur şi simplu, mă îndrăgostesc de un motiv şi/sau de povestea lui şi-l cos pentru a recrea acea poveste, dar putând fi purtată.“, spunea Mihaela Ivana pentru www.scoaladevalori.ro.

 

“Fiecare motiv îşi are propria poveste, pentru că fiecare a fost creat de cineva care a spus o poveste în acest mod. Dar sunt poveşti deja grupate, aş putea spune, sunt poveşti depre viaţă, despre natură, despre calităţi şi valori umane, despre astre… astfel de poveşti sunt conţinute de motivele tradiţionale.

Fac aceste bijuterii pentru a-i ajuta pe oameni să-şi iubească rădăcinile şi tradiţia, ca să le ofere şi celor ce vin după ei. “, mai spune artista.