Minunata Transilvanie. 4 locuri unde poți poposi peste noapte

0
1440

Transilvania este cu siguranță regiunea numărul unul pe lista destinațiilor de vacanță a românilor, dar și a miilor de turiști străini care ajung aici, an de an.

Astăzi, am făcut o selecție a locurilor de poveste unde orice turist care iubește natura, tradițiile și lucrurile simple poate poposi.

 

O vizită la Hanul Balaban va fi ca o reîntoarcere în timp. Casa- han își așteaptă oaspeții, cu o arhitectură românească autentică, de peste 100 de ani, reconstruită din materiale prelucrate manual, cu un interior extrem de primitor, într-un loc de-a dreptul minunat.

Te gândești și acum la vacanțele de la bunici? Ei bine, află că există un loc aproape ca acela. Casa bunicii e cocoțată în vârf de munte, în satul Șimon, la o aruncătura de băț de stațiunea Bran. Priveliștea superbă, casa veche cu o arhitectură tradițională de la 1910 te vor cuceri pe loc.

 

O vacanță regală te așteaptă la Reședința din Valea Zălanului. Preferată de Prințul Charles și promovată ca unul dintre locurile uitate ale României, reședința de vară a intrat sub aripa coordonatoare a contelui Tibor Kalnoky și a fost restaurată cu multă atenție pentru conservarea și recuperarea ansamblului și al clădirilor.

 

Călătorului îi șade bine cu drumul, nu-i așa? Ei bine, Casele de oaspeți Cincișor își așteaptă turiștii în fiecare weekend. Situat la 42 km de Sighișoara și 10 de Sîmbăta de Sus, Transylvania Guesthouses oferă unități de cazare în satul Cincșor. Oaspeţii au la unități de cazare, zone de relaxare, camere spațioase, restaurant etc.