Moara de hârtie este un loc menit să aducă bucurie. Conceput ca un Atelier-muzeu, proiectul are o misiune specială- aceea de a reînvia și transmite mai departe tradiții manufacturiere românești și nu numai.
”Am început cu hârtia de mână, legătoria de carte și tiparul manual, iar din 2016 am adăugat încă șapte meșteșuguri tradiționale în cadrul Satului Meșteșugurilor”, spune Dana Georgescu, membru fondator Moara de hârtie.
Satul Meștegurilor este un proiect al Asociației Moara de Hârtie, un muzeu viu, unde, în căsuțe construite ca pe vremuri din chirpici și paianta, prin mâinele dibace ale oamenilor din Comana (Județul Giurgiu), prind viață meșteșuguri care ne definesc pe noi ca popor: țesutul la război, fierăritul, olăritul, morăritul, lucrul în lemn etc.
Satul este un loc ce merită vizitat, mai ales că aici poți participa la demonstrații sau la ateliere de meștesuguri. În fiecare sfârșit de săptămână, din aprilie până în luna octombrie, satul își deschide porțile pentru vizitatori de toate vârstele. Aici sunt găzduite activități de lucru cu copii, pe teme de creativitate și meșteșuguri.
”Proiectul Moara de hârtie – Satul meşteşugurilor este un experiment, o încercare de a prelua picături din esenţa meşteşugurilor şi a satului de altădată, de a le combina creativ cu ingrediente contemporane. A te ocupa de tradiţii şi meşteşuguri este o mare provocare în zilele noastre, pe care ţi-o asumi dacă inima îţi şopteşte să o faci. Afaceri nu poţi face cu meşteşugurile şi cu tradiţiile, poţi doar să le iubeşti şi să le pui în valoare”, a mai declarat presei Dana Georgescu.
Foto: Moara de Hârtie (www.moaradehartie.ro)