Ingrediente:

  • 800 gr. carne tocată
  • 1 kg. cartofi
  • 2 ceape potrivite
  • ulei (preferabil de măsline)
  • 150 gr. caşcaval
  • 1-2 roşii
  • sare şi piper după gust

Mod de preparare:

  1. Se curată cartofii şi se taie rondele.
  2. Între timp se amestecă ceapa tăiată mărunt cu carnea tocată şi se adaugă sare şi piper, după gust.
  3. Se pune ulei în tavă, apoi se pune un strat de rondele de cartofi, apoi un strat de carne tocată, urmată de un nou strat de cartofi. Se ornează cu felii de roşii aşezate peste ultimul strat de cartofi.
  4. Se dă la cuptor aproximativ 45-50 de minute sau până când se rumeneşte frumos pe deasupra.
  5. Înainte cu 5 minute să opriţi focul, presăraţi caşcavalul ras.

Foto: http://bucatarul.tv