Muzeul Astra- Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului

0
2464

Muzeul Astra din Sibiu este cel de-al doilea muzeu în aer liber din lume, ca mărime, un loc ce păstrează și astăzi spiritul autentic românesc.

Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului se află în rezervația naturală Dumbrava Sibiului, dispune de un lac și alei numai bune pentru plimbări de tot felul.

Povestea acestui minunat loc începe în urmă cu mai bine de 100 de ani, atunci când Asociația pentru Literatura Română și Cultura poporului român și-au dorit un loc special care să fie o mărturie a specificului poporului nostru. Astăzi, muzeul se întinde pe o suprafață de 96 hectare, aici aflându-se două restaurante, pensiuni, un centru de informare pentru turiști, mori de vânt, mori de apă și un spațiu de joacă pentru copii.

Tot aici se regăseşte Teascul de boştină pentru extragerea cerii, dar şi gospodăria boştinarului (lumânărarului). De asemenea, au fost strămutate la muzeu mai multe stâne, aşa cum se regăseau ele pe vremuri, cu staul, cu hodaia de locuit şi toate anexele, în funcţie de zonele din care provin. Fiecare monument din muzeu are propria-i poveste și indiferent în ce perioadă a anului vizitezi muzeul, o dată ce ai ajuns aici vei fi răsplătit cu o priveliște desprinsă parcă din cărțile cu povești.

Fiecare weekend aduce atât sibienilor, cât și vizitatorilor din toate zonele țării  numeroase posibilităţi de relaxare şi distracţie. Mai mult, în perioada verii, pe scena de pe lac se desfăşoară manifestări cultural-artistice, manifestări care dau viaţă Muzeului în Aer Liber.

Sursă foto: www.jurnalul.ro