Ingrediente:
- 500 g carne de porc
- miezul de la 2 felii de pâine înmuiate în lapte și stoarse
- 2 ouă
- 1 cartof
- 5-6 caței de usturoi
- 1 ceapă medie,
- 150 g unt pentru prăjit
- 2 linguri de mărar și pătrunjel fin tocate
- sare, piper
Mod de preparare:
Se trece carnea prin mașina de tocat de două ori, adăugându-se a doua oară miezul de pâine și verdeața. Se pune tocătura într-un vas, se adaugă ouăle, cartoful curățat și ras fin pe răzătoare, sarea și piperul și se amestecă bine. Deasupra se mai pune ceapa tocată și călită, alături de cățeii de usturoi tăiați în bucăți mărunte și se amestecă din nou, până se omogenizează tocătura. Se ia cu o lingură de lemn bucăți de compozitie, apoi se turtește fiecare pârjoală până are o grosime de 1-2 degete. Într-o tigaie se încinge untul, se pun pârjoalele și se rumenesc bine pe ambele părți, după care se scot cu o paletă găurită și se pun într-o tavă încălzită.
Pârjoalele se servesc calde, cu piure de cartofi sau cartofi noi fierți și opăriți cu unt.
Poftă bună!
Foto: www.retetemerisor.ro