Dacă te numeri printre turiștii dornici de liniște, relaxare, care vor să se bucure de frumusețea naturii și de bucate naturale, iată câteva locuri care merită bifate.

 

Pensiunea Vale Putna

Bio Valeputna este un chalet în sistem self-catering situat în Valea Putnei, judeţul Suceava, Bucovina, la 27 km de Vatra Dornei. Pensiunea are un aspect contemporan, dar este realizată preponderent din lemn și piatră, lemnul fiind în mare parte recuperat din bordeiele și grajdurile din zonă. Surprinzătoare sunt și elementele de decor, printre ele: lăzi de zestre vechi de o sută de ani, capcane de urs transformate în plafoniere sau covoare autentice. Aici totul are o poveste, fiecare lucru te inspiră și te transpune într-o lume idilică, contribuind la starea ta de bine.

Trebuie să mai știi că în zonă pot fi practicate diverse activităţi de agrement, inclusiv ciclism şi pescuit. Gura Humorului se află la 49 km de Bio Valeputna, iar Câmpulung Moldovenesc este la 18 km.

 

Pensiunea La Roată

Aflată la numai 500 m de centrul orașului Gura Humorului, Pensiunea este un muzeu al satului în miniatură. La Roată cuprinde 5 case țărănești vechi de peste 100 de ani, din lemn, și elemente decorative vechi, tradiționale. Toate le dau impresia oaspeților că au călătorit înapoi în timp.

Hilde’s Residence

Este o pensiune cochetă aflată în inima Bucovinei, în Gura Humorului. Conceptul de boutique hotel a fost gândit astfel pentru a le oferi oaspeţilor ambianţă, confort, încântare, relaxare. Conceptul biogastronomic asigură alimentaţia sănătoasă turiștilor care ajung aici, prin folosirea de ingrediente naturale, tradiţionale, provenite din gospodăriile ţărănești locale sau din producţia proprie. Vei avea parte, așadar, de un cadru natural, de liniște și de tot ce oferă mai bun și mai frumos natura care ne înconjoară.

 

Pensiunea Sfântul Nicolae

Pensiunea este o casă de oaspeți, primitoare, în care orice turist se va simți „ca la mama acasă”. Gustările alese, preparate după rețete tradiționale, au fost lăsate moștenire de bunicuța! Aflată în localitatea Aluniș, o zonă de deal, cu verde de cetină de brad și păduri de aluni, la Pensiunea Sfântul Nicolae vei găsi liniştea visată. Este un loc aparte unde vei avea parte de ospitalitate, bună dispoziţie şi mâncarea proaspătă. Bucatele sunt alese, de bună calitate- eco și sunt oferite în majoritate din gospodăria proprie sau din sat. Câteva zile petrecute aici se vor transforma într-o vacanță de neuitat.