Este cu siguranță o rețetă pe care bunicile sau chiar străbunicile noastre ne-o făceau, atunci când mergeam în vacanțe, la țară.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 ml iaurt natural, 250 ml lapte, 270 gr făină de mălai, 100 gr făină de grâu, o linguriță praf de copt, 5 linguri de zahăr și un praf de sare.

Mod de preparare: Se toarnă iaurtul într-un bol, se pune laptele, sarea și zahărul, apoi făina de mălai și făina de grâu (amestecată cu praful de copt). Se  omogenizează totul până când se obține o consistență solidă, dar nu foarte groasă. Se pune aluatul într-o tavă tapetată cu unt și făină și se bagă la cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 15 minute, apoi la 250 grade alte 15-20 minute. Pita este gata atunci când formează o crustă rumenă deasupra.

O puteți servi cu iaurt sau cu lapte.  (Sursa foto: http://a1.ro)